Mercedes predal v marci rekordný počet aút

04.04.2014 Celý región

Stuttgart 4. apríla (TASR) - Nemecká automobilka Mercedes, ktorá je tretím najväčším výrobcom luxusných áut na svete, má za sebou mimoriadne úspešný mesiac. V marci totiž dosiahla nový rekord v počte predaných áut za jeden mesiac. Vďačí za to najmä dopytu po nových alebo inovovaných modeloch. Informovala o tom agentúra Bloomberg.

Mercedes, ktorý je súčasťou koncernu Daimler, predal v marci na celom svete 158.523 vozidiel, čo je jeho nový rekord a o 13 % viac ako v rovnakom období vlani. To signalizuje, že 1. štvrťrok 2014 by mohol byť najlepším kvartálom v histórii automobilky.

Podľa riaditeľa obchodného oddelenia Olu Kaelleniusa firma nadviazala na úspešný vlaňajší rok a od začiatku januára eviduje každý mesiac dvojciferný nárast predaja.

Globálny odbyt modelov z produkcie Mercedes-Benz sa zvyšuje o dvojciferné číslo už 9 mesiacov po sebe. Spotrebitelia majú záujem predovšetkým o nové modely triedy E a triedy S, ako aj o menšie modely tried A, B a CLA.

Presnejšie, odbyt modelu S-Class sa v 1. kvartáli 2014 zhruba zdvojnásobil na 24.144 kusov. A marcový predaj modelov A-, B- CLA- a športového modelu GLA-Class vzrástol o 26 % na 43.349 vozidiel.

Dopyt po Mercedesoch bol zvlášť vysoký v USA, kde ich predaj v marci stúpol o 11 % na 27.401 kusov a v Číne, kde sa zvýšil o 34 % na 24.937 vozidiel.
 

Vyberte región